ABIM in de media

Nieuw

Vaarimpressie ABIM CLASSIC 134 Superior door Wassersport januari 2019
Het gerenommeerde  Duitse blad Wassersport maakte in 2019 een testvaart met het nieuwe motorjacht de ABIM Classic 134 Superior.

 


Vaarimpressie ABIM-Classic 118 (“Varen” oktober 2015)

Het Belgische Magazine “Varen” testte de nieuwe ABIM-Classic 118 Exclusive die binnenkort op de “NIBS” in Nieuwpoort als ook op "Boot Düsseldorf" gepresenteerd zal worden. Hierbij alvast een voorproefje. Bron: Maandblad “Varen” download het artikel als pdf bestand.


Vaarimpressie ABIM-Classic 118 (Wassersport september 2012)ABIM Classic 114

Wasserport testte de nieuwe ABIM-Classic 128 Exclusive die binnenkort ook op "Boot Düsseldorf" gepresenteerd zal worden. Hierbij alvast een voorproefje. Bron: Maandblad Wassersport download het artikel als pdf bestand.

Vaarimpressie ABIM-Classic 108 (Motorboot januari 2011)

Waar stalen motorjachten decennia lang steeds groter werden, koos menig Nederlandse werf er de afgelopen twee jaar voor om de eigen vloot niet aan de boven- maar aan de onderkant uit te breiden. Datzelfde deed ook ABIM. Na het succes met de 11,85 meter lange Classic 118 ging de in Ossenzijl gevestigde werf begin 2009 met de Classic 108 voor een metertje minder. De ABIM-Classic 108 is een stalen knikspant motorjacht met kabelaring en een doorvaarthoogte van slechts 2,45 meter.

Bron: Maandblad Motorboot download het volledige artikel als pdf bestand.

ABIM-Classic 108 als Boot Holland 2009 Primeur!

ABIM presenteerde op Boot Holland 2009 de nieuwe de ABIM-Classic 108 ( in de serie ABIM-motorjachten). Dit schip, met haar elegante lijnen zal zeker hoge ogen scoren bij de liefhebbers van klassiek gelijnde multiknikspant motorjachten met kabelaring. Zo zijn de fraaie accenten van de ABIM-Classic jachten nog meer aangescherpt. Dit multiknikspant schip heeft een lengte van 10,85 meter en is 3,90 meter breed. De doorvaarthoogte is slechts 2,45 meter bij een diepgang van 1,00 meter. Deze ABIM-Classic 108 wordt zeer compleet uitgerust.

Bron: De Wester Krant van journalist Hans Vegter download het volledige artikel als pdf bestand.

Vaarimpressie ABIM-Classic 118 XL (motorboot oktober 2008)

Geboren uit de praktijk.

Wat tijdens het varen echter pas écht opvalt, is de rust aan boord. Deze boot maakt nauwelijks geluid. Bij de stuurstand op het achterdek meten we met neergeklapte zonnetent slechts 44 dB(A) bij stationair draaiende motor. Bij een kruissnelheid van 12 kilometer per uur (2.200 omwentelingen per minuut) meten we 64 decibel. Met de zonnetent omhoog komen we uit op respectievelijk 48 en 69 dB(A). Dit stalen multiknikspant motorjacht met kabelaring is van topklasse!

In de salon - pal boven de motor - slaat de meter uiteraard iets verder uit. Maar ook hier meten we met 51 en 69 decibel nog altijd waarden waar je als jachtbouwer beslist mee voor de dag kunt komen.

Bron: Maandblad Motorboot download het volledige artikel als pdf bestand.

RTL Yachtvision

Leo en Ingrid testten hun nieuwe boot: de ABIM-Classic 118. Dit stalen multiknikspant motorjacht met kabelaring vaart heel comfortabel en erg stil.
De ABIM heeft klassieke lijnen hetgeen versterkt wordt door de stoere kabelaring, brede gangboorden en een groot achterdek van 12 m². Dankzij de gescheiden natte cellen en het teak interieur heeft de ABIM een luxe uitstraling. Het schip wordt standaard geleverd met o.a. andere kabelaring, een was/droogcombinatie, een boegschroef en een cabrioletkap. Ook is de ABIM geheel geïsoleerd.

De ABIM-Classic 118 is 11.85 meter lang, 4.05 breed en heeft een diepgang van 1 meter.

Bron: YachtVision download het volledige artikel als pdf bestand

ABIM, Elke haven een thuishaven!

ABIM Yachting B.V.® |  Alle rechten voorbehouden. Prijs en modelwijzigingen voorbehouden
Opdijk 10 8376 HH Ossenzijl |Telefoon 0561 - 477.440  | E-mail

Naar Boven