Straatsburg 2007

Vertrek

Op woensdag 13 juni om 16.30 uur, ruim anderhalve dag later dan we hadden gepland, vertrekken we met de ABIM-Classic 118 “Meander” uit Ossenzijl. Ook dit jaar willen wij als eigenaren van de ABIM werf in Ossenzijl weer zelf ervaring opdoen met de laatste door onszelf gebouwde ABIM-Classic. De "Meander" is een stalen multiknikspanter ABIM-Classic met kabelaring, een lengte van 12,00 meter en een doorvaarthoogte van slechts 2,45 meter.

De reis naar Straatsburg is begonnen en nog een beetje vol van het werk en in gedachten alles opsommend wat we absoluut niet hadden mogen vergeten varen we over de altijd zo mooie Kalenbergergracht. Het eerste doel is om via Kessel waar vrienden wonen, naar Maastricht te gaan alwaar Nettie en Magchiel met de Suzanne J. al op ons liggen te wachten. Zij varen in een ABIM-Cruiser 117 en samen willen we dit jaar de ronde Maas, Marne au Rhine canal en Rijn gaan varen. Het verste punt dit jaar wordt Straatsburg in de Elzas.

citadel dinant-thAls we zaterdagmiddag in Maastricht arriveren ligt de Suzanne J. al op ons te wachten en samen varen we naar de Belgische grens. Al wachtende voor de sluis “Petit Lanaye” nemen we de tijd om onze reisgenoten voor de komende 4 weken eens goed te begroeten. Toastend met een glaasje cola wensen we elkaar een goede en fijne reis. Magchiel laat ons de zakjes met bloembollen zien met daarop de foto's van beide ABIM's. Die zakjes willen we aan sluis- en havenmeesters geven als dank voor hun hulp en/of gastvrijheid. Luik is voor deze dag ons reisdoel en we meren af in de jachthaven van deze stad.

België

’s Zondags nemen we de tijd om eerst de markt te bezoeken. Over een afstand van wel 5 kilometer strekt deze zich langs de oevers van de Maas uit met een veelheid van kleurige kraampjes en marktwaar. Als we om 11.30 uur uit de haven vertrekken schijnt de zon volop en lijkt het een mooie dag te worden. Via Huy, Namen en Dinant en nog steeds de zon die ons begeleidt, arriveren we woensdag 20 juni in Vireux Wallerand.Na 1 week varen zijn we 26 sluizen en 1 tunnel gepasseerd en hebben ongeveer 500 km. gevaren.

Frankrijk
Als we onze reis vervolgen wordt de route over canal de ‘L Est branche Nord steeds mooier. De Ardennen lijken steeds massiever, de sluisjes steeds kleiner te worden en het weer is van het type dat je nog zin hebt om na het afmeren iets te ondernemen. Toen we hier 2 jaar geleden waren beleefden we een hittegolf en hebben we veel gezwommen om nog enigszins af te koelen. Nu hebben we de fietsen al vaker gebruikt dan toen in de hele vakantie.

Als we zondagmiddag om 14.00 uur de sluis van Consenvoye passeren horen we van de daar aanwezige en zeer behulpzame studenten dat wij vandaag de eerste schepen zijn. Na kort beraad en een blik op de lege haven van Consenvoye, ons doel van vandaag, besluiten we om door te varen naar Verdun. Op die manier hebben we een dag winst die we misschien later wel goed kunnen gebruiken. Zo gezegd zo gedaan en mede vanwege het feit dat Magchiel weer kwistig met de bloembollen zakjes strooit hebben we in no time de 25 kilometer en de 4 resterende sluisjes achter ons en meren om 16.45 af aan de kade in Verdun. Hierover nog een leuke anekdote. Op het moment dat we onder de brug door varen zien we dat er 1 plek vrij is aan de kade. Aan de overkant is meer plaats maar afmeren aan de stadskant vinden we toch leuker. Op het moment dat we daar op afsturen roept een schipper van een al afgemeerd jacht dat we daar nooit tussen passen. Nou hebben we wel eens vaker op vrij krappe plekjes afgemeerd, maar over deze ruimte maakten we ons geen enkele zorg. Soms heb je gewoon het gevoel dat je schip er tussen past, dat kun je niet eens beredeneren. En gelukkig was ons gevoel juist en kwam de Suzanne J. langszij terwijl we ons verbaasden dat we op dit tijdstip nog zo’n fraaie plaats gevonden hadden. Op een heerlijk warm achterdek hebben we tot in de kleine uurtjes genoten van de stad, de mensen op de terrassen langs de kade en de fraai verlichte waterval.

Motorjacht ABIM sluisdeuren opendraaien Na een rustige maandag (wasdag) in Verdun gaan we verder richting het zuiden. Ons doel voor vandaag, St. Mihiel, heeft 1 steiger i.p.v. 2 zoals we die uit het verleden kenden en deze ligt vol. Dus vandaag wat langer door gevaren en een plek aan de kade van Sampigny gevonden. Het weer was vandaag niet zo best, vaak regen en zelfs af en toe windvlagen alsof het herfst is. Als het ’s avonds droog is en we door het dorpje wandelen valt ons toch wel de schrijnende armoede van deze streek op. Als ons al een blik in de huizen gegund wordt, de meeste luiken en deuren zijn hermetisch gesloten, wanen we ons minstens 50 jaar terug in de tijd. Zo moeten onze grootouders ongeveer geleefd hebben want de meubelen die we zien lijken wel uit die tijd te stammen. Ook zie je nergens mooie planten voor de ramen, zijn de gordijnen van een niveau en kwaliteit die we in Nederland niet meer aantreffen en zouden de meeste deuren en kozijnen best wel eens geverfd mogen worden. De auto’s die voor de huizen staan lijken wel al het geld van deze gezinnen opgeslokt te hebben want die zijn zo te zien van een recent bouwjaar.

Het laatste stuk van het Canal de L’Est branche Nord gaat over in het Marne au Rhine canal dat ons via Pagny en de tunnel van Foug naar Toul brengt. Het weer is opgeknapt zodat we wederom de fietsen gebruiken om deze mooie stad te bewonderen. Hier lost Magchiel zijn belofte in om zijn haar door een Franse kapper te laten knippen. Omdat deze kapper perfect Engels spreekt plagen wij hem er mee dat het geen echte Franse kapper is maar dat klopt niet volgens Magchiel. Trouwens, zijn haar is goed geknipt en daar gaat het natuurlijk om.

Via de Moezel komen we, na sluis Frouard, op het gedeelte van het Marne au Rhine canal dat ons naar Straatsburg zal brengen. In Nancy besluiten we om een dag te blijven liggen. Vooral Nettie is erg onder de indruk van het “gouden” Stanislas plein met al pracht en praal. Wat mooi dat al deze historische gebouwen, zoals o.a. het gemeentehuis, weer in deze staat zijn gebracht. Ook verder is Nancy een mooie stad waar we met plezier een extra dag blijven liggen.

Via Crevic en Lagarde meren we maandag 1 juli af in een haventje net voor de tunnels van Niderviller. De eerste tunnel heeft een lengte van 475 meter, de tweede tunnel zelfs 2.300 mtr. Maar eerst bezoeken we in Niderviller de aardewerk fabriek een oude ambachtelijke fabriek met een prachtige oven.

De scheepslift van Arzviller Als we de volgende morgen vol spanning onze tocht vervolgen is het droog, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De verwachtingen voor de komende dagen zijn niet zo goed en ook vanuit Nederland bereiken ons “herfstachtige” berichten. Na de eerste tunnel te zijn gepasseerd moeten we wachten op een drietal jachten die uit de 2,3 km. lange tweede tunnel komen. Als de lichten op groen gaan varen we vol spanning deze indrukwekkende tunnel in. Binnen gekomen blijkt deze verlicht maar is het wel erg kil. De schijnwerper doet goede diensten want je merkt na verloop van tijd toch wel dat je iets meer begint te draaien aan je stuurwiel. Als we de tunnel uitvaren regent het waardoor alles er mistroostig uitziet. Voor ons ligt de scheepslift van Arzviller, die ons 44 meter naar beneden brengt en daarmee 17 sluizen vervangt.

Fraaie foto’s zijn te vinden op binnenvaart in beeld

Aangekomen bij de lift mag de Meander achter een rondvaartboot invaren maar moet de Suzanne J. wachten. Tijdens het zakken van de lift wordt de afstand tussen de 2 ABIM’s groter dan we de afgelopen 16 dagen gewend zijn. Onvoorstelbaar dat je in ongeveer 15 minuten in een bak water met daarin 2 schepen en een gewicht van ca. 900 ton! zo’n 44 mtr. zakt terwijl je alle tijd hebt om te filmen en foto’s te maken. Als we beneden aangekomen snel afmeren en teruglopen naar de lift zijn we net op tijd om de Suzanne J. op haar tocht naar beneden te fotograferen. Ons doel voor vandaag, Lutzelbourg bereiken we om 13.45 uur en vandaag hebben we wel 12 km. gevaren!

ABIM, Elke haven een thuishaven!

ABIM Yachting B.V.® |  Alle rechten voorbehouden. Prijs en modelwijzigingen voorbehouden
Opdijk 10 8376 HH Ossenzijl |Telefoon 0561 - 477.440  | E-mail

Naar Boven