Straatsburg, het gebouw van het Europese parlement Het regent als we woensdag vertrekken en ook donderdag is het echt herfst. Ons doel Straatsburg bereiken we donderdagmiddag al op tijd maar we varen nog even de sterk stromende rivier de "Ill" op die ons langs het gebouw waar het Europese parlement zetelt naar het centrum van de stad leidt.

 

Onze hoop dat we hier een ligplaats kunnen vinden blijkt ijdel zodat we later afmeren in de jachthaven "Ste Koejac" aan de buitenkant van de stad. Waar we in eerste instantie teleurgesteld zijn dat ons doel een jachthaven in een havengebied is, slaat onze stemming al snel om als we later in het centrum zijn aangekomen. Straatsburg, hoofdstad van de Elzas, blijkt een prachtige stad te zijn met veel werkelijk mooie historische gebouwen en met een bijzonder fraaie wijk genaamd "La petit France". De toren van de beroemde "Notre-Dame" kathedraal torent hoog boven ons uit als we op het grote plein bewonderend naar de hoge vakwerkhuizen kijken. Sommige van deze vakwerkhuizen tellen wel 6 verdiepingen en hebben hele spitse hoge daken. In La petit France voelen we ons al snel helemaal thuis en al zwervende met de fiets aan de hand voelen we een drang om elk straatje en elk gebouw van dicht bij te bewonderen. Op de één of andere manier voelen we ons hier thuis en willen deze stad voorlopig niet verlaten.

Als we dan op zaterdag 6 juli de trossen los gooien weten we zeker dat we Straatsburg nog eens weer zullen zien, wat hebben we hier fijne dagen gehad.

Duitsland

Via de Noord sluis komen we op de gekanaliseerde Rijn. Deze stroomt zo hard dat we, terwijl we weinig toeren draaien, een snelheid bereiken van ca. 24 km. per uur. Na al die dagen door smalle kanaaltjes gevaren te hebben is dat een rare ervaring. Gelukkig schijnt de zon volop en is het eindelijk weer eens heerlijk warm. We passeren de laatste twee (enorme) sluizen en weten dat onze eerstvolgende sluis pas in Zwolle ligt. Dat is 680 kilometer hier vandaan, dus we hebben nog even de tijd! De Rijn wordt aan beide oevers omzoomd door een lint van dichte groene bomen en de omgeving is erg vlak. Wel merken we dat het water erg hoog staat en dit wordt in de jachthaven van Karlsruhe, onze eerste stop op de Rijn, bevestigd. Als we daar door een aantal enthousiaste mede watersporters worden binnen gehaald vertellen zij ons dat er op de Rijn het zogenaamde “Marke 1” regime heerst. Op meerdere plaatsen langs de oever staan borden opgesteld met 2 niveau strepen. Het onderste niveau is Marke 1 en betekent dat, om de oevers niet te beschadigen, schepen niet sneller mogen varen dan 20 km. per uur. Bij Marke 2 wordt alle scheepvaart gestremd (later in het seizoen is de Rijn inderdaad enkele dagen gestremd geweest) Omdat deze jachthaven over een mooi restaurant beschikt, besluiten we om daar vanavond te gaan eten. Per slot van rekening zijn we vandaag Duitsland binnen gevaren en een schnitzel smaakt altijd goed.

Pegel Worms, hoogwater op de RijnDe sterk stromende rivier brengt ons de volgende dag naar Worms, één van de oudste steden van Duitsland. De vaarkaart geeft aan dat de invaart van de jachthaven van Worms lastig is en dat is nu met de zeer sterk stromende Rijn natuurlijk helemaal een uitdaging voor ons. Voor de haven draaien we onze schepen zodat we met de kop tegen de stroom in de stroom “dood varen”. Het advies om vlak langs de oever de haven in te lopen blijkt te kloppen en zonder problemen meren we in deze beschutte haven af. Het blijkt dat de havenmeester onze manoeuvre heeft gezien en als hij ons een welgemeend compliment daarvoor geeft voelen we ons toch wel hele schippers.

Die avond eten we op een terras vlak naast de historische brug die Worms met de andere Rijnoever verbindt. Als er op datzelfde terras dan ook nog live muziek wordt gespeeld maken we na het eten geen enkele haast om te vertrekken en genieten van het uitzicht, het Duitse bier en de muziek..

Het vervolg, via Mainz, waar de rivier de Main in de Rijn uitmondt en de stad Wiesbaden komen we in het zogenaamde “Gebergte” waar de Rijn bochtig en grillig haar weg door rotsen en bergen vervolgt. Rüdesheim is het eindpunt van vandaag en de jachthaven is al snel gevonden. Op de fiets gaan we naar dit bekende stadje en lopen door de drukke straatjes op zoek naar de reden waarom Rüdesheim zo geliefd is. Het schilderachtige stadje met de fraaie vakwerkhuizen ligt als het ware tegen de berg aan geplakt en op de bergen rondom de stad zien we veel wijnranken. Logisch dat we in de cafés en op de terrassen veel witte wijn uit deze streek aantreffen. Omdat het weer goed is en het ernaar uitziet dat dit vanavond zo zal blijven besluiten we om vanavond aan boord te skottelbraaien. Via een supermarkt waar we de benodigde inkopen doen fietsen we terug naar de jachthaven. Het is daar erg rustig en zo genieten we op ons achterdek van een heerlijke avond.

Bij de LoreleiDe tocht door het gebergte gaat snel en is vrij intensief. Je moet goed opletten en door de vele bochten en de sterke stroming ook veel sturen. We ontmoeten veel passagiersschepen, logisch want dit is echt het mooiste gedeelte van de Rijn, terwijl we ook nog een “voorspan” met sleep tegenkomen. Ook nu nog zijn er binnenvaartschepen die niet op eigen kracht tegen de stroom op kunnen varen zodat ze de hulp van een sleepboot nodig hebben.

De Lorelei passeren we zo snel dat we geen tijd hebben om haar te fotograferen en ook aan de vele kastelen en burchten boven op de bergen besteden we te weinig aandacht. We moeten ons echt op het varen concentreren en zijn blij dat we stroomafwaarts varen. We moeten er niet aan denken dat we hier stroomopwaarts zouden varen, want met een tegenstroom van ca. 11 km. per uur blijft er dan weinig snelheid over. De lengte van dit traject is slechts 50 kilometer, maar stroomopwaarts kost je dat misschien wel 10 uren varen.

Als we in Koblenz afmeren zijn we nog steeds onder de indruk van dit prachtige gedeelte van de Rijn. Ook Nettie en Magchiel delen deze ervaring en hebben gelukkig wel een foto van de Loreley kunnen maken. Eén van de fijnste dingen van het samen varen is het delen van de ervaringen. Zoals dat zo vaak gebeurt bespreken we samen de dingen die we die dag allemaal hebben gezien en beleven op die manier de tocht nog eens opnieuw.

Ook Koblenz maken we op de fiets weer ”onveilig” (waar zouden we zijn zonder de fiets?) Eerst gaan we naar de monding van de Moezel bij het “Deutsches Eck” waarna we naar het centrum fietsen. Tussen de buien door keren we later weer terug naar de jachthaven. Omdat het de hele avond blijft regenen besluiten we om deze avond aan boord te blijven.

Vanuit Koblenz varen we langzamerhand naar huis, waarbij we onderweg nog Düsseldorf en Emmerich aandoen. Het afscheid van onze reisgenoten wordt in Emmerich ingezet en krijgt al varende op de Rijn bij Pannerden een vervolg. Terwijl wij het Pannerdensch kanaal afvaren zien we over de strekdam de Suzanne J. de Waal afgaan. In vier weken hebben we samen ca. 1.250 km. gevaren en zijn in die tijd 150 sluizen gepasseerd en dat zouden we zo weer opnieuw doen.

Weer terug
Al zwaaiend verliezen we elkaar langzaam uit het oog en vaart de Meander weer alleen in de richting van de Gelderse IJssel. Op 13 juni, precies 1 maand geleden, voeren we hier in de andere richting en waren we nog vol verwachting over wat deze reis ons zou brengen. Nu, na deze reis die we al zo lang wilden maken, zijn we weer een ervaring rijker.

Download dit reisverslag als PDF Download dit verslag als PDF bestand.


pdfDownload hier het vaarschema als PDF bestand

ABIM, Elke haven een thuishaven!

ABIM Yachting B.V.® |  Alle rechten voorbehouden. Prijs en modelwijzigingen voorbehouden
Opdijk 10 8376 HH Ossenzijl |Telefoon 0561 - 477.440  | E-mail

Naar Boven